Подаръци за Коледа Част 2 – коледни подаръци

Подаръци за Коледа Част 2

още идеи за коледни подаръци

Коледни подаръци
Коледни подаръци – много идеи за подаръци за Коледа

„Подаръци за Коледа Част 2“ е продължение на статията ни „Подаръци за Коледа Част 1“ в която споделихме с Вас някои идеи за коледни подаръци. Тук сме подбрали още някои добри и полезни идеи за коледни подаръци и съвети.

Коледни подаръци: интересни идеи и полезни съвети

Народната мъдрост казва: пригответе шейна през лятото, а количка през зимата. Ако искате да отпразнувате Коледа и Нова година без стрес и да избягате прекомерните разходи, през октомври трябва да започнете да мислите за подаръци на любимите си хора.

Защото стресът и бързането далеч не са най-добрите съветници по паричните въпроси. Освен това, от чисто математическа гледна точка, е много по-изгодно да разпределите предстоящите разходи за коледни подаръци за три месеца – октомври, ноември и декември, за да не бъдете във финансовата дупка, купувайки всичко необходимо през декември, когато вече ще чакате допълнителни разходи за празнична маса и развлечения.

Има практически аспекти при закупуването на подаръци предварително – като правило през октомври търговските центрове, онлайн магазините и издателите предлагат добри отстъпки. От своя страна, ако решите да поръчате коледни подаръци в някой от чуждестранните онлайн магазини, например, на amazon.com или aliexpress.com, тогава срокът на безплатна доставка до най-близката пощенска станция, като правило, е два месеца. Това е оставащото време за получаване на пакета преди Коледа.

Коледни подаръци за цялото семейство

Коледен подарък коледна чаша
Коледен подарък коледна чаша за цялото семейство

Ако сте решили да подходите практично и дипломатично и да подарите на близките си сходни или еднакви подаръц с цел да няма сърдити, че на някой му е по-хубав подаръка от на другия, то може да им подарите по една коледна чаша. Това е подарък, който ще им влезе в употреба и ще се сещат за Вас всеки път когато отпиват от любимата си топла напитка.

Коледни подаръци по поръчка

За да успеете да ги вземете преди Коледа, все още можете да поръчате индивидуални подаръци от най-добрите български и чуждестранни майстори. Освен това се заблуждавате, ако смятате, че местните майстори предлагат изключително дървени занаяти или плетени вълнени чорапи. В допълнение към тях има изящни бижута, стилни дрехи и разнообразни аксесоари.

От своя страна можете да се запознаете с произведенията за авторски права на чуждестранни майстори в etsy.com.

Семеен календар или фотокнига

В дигиталната ера малко хора печатат снимки, като предпочитат да ги съхраняват на съвременни носители. Но понякога се искате да изпитате усещането да прегледате стар фотоалбум, да гледате оригинална фотокнига или да закачите персонализиран календар на стената. Особено тези подаръци ще зарадват възрастни хора и деца. Но не само!

Абонамент за списание

Печатните списания се превръщат във все по-изключителен продукт, но точно това трябва да бъде истински подарък. През октомври се отваря абонамент за следващата година и до около 16-20 октомври най-големите издатели обикновено прекарват така наречените „щастливи седмици“, предлагайки абонамент за почти всички списания на най-добра цена.

Пътуване из страната

Яздене, среща с диви животни или сафари в парк с елени – всичко това е достъпно тук, в България. В колективните портали за пазаруване можете да намерите много интересни и изгодни оферти за дейности на открито, които просто и удобно могат да бъдат издадени под формата на подаръчен ваучер. Просто обърнете внимание на датите, на които този подарък може да бъде използван. Освен това не винаги става въпрос за закупен ваучер за подарък. Баба, приятелка, деца и най-вероятно вашата сродна душа няма да имат нищо против, ако им дадете подаръчен ваучер, например „Уикенд екскурзия до Родопите“ или „Разходка в Трявна“.

Абонамент за театър

Абонамент за театър и карти за подаръци за театралните постановки във вашия град. Това би бил страхотен коледен подарък и съвсем неочакван. Кой би очаквал да му подарят нещо подобно? Със сигурност много биха се зарадвали на подаръка Ви вашите близки и приятели.

Можете също така да закупите билети и сезонни билети в местните театри.

Отстъпки в магазините

През октомври в магазинити и книжарниците се провеждат различни промоции с прилични отстъпки и „горещи“ цени. Сега е сеонът на „черните петъци“ и лудите намаления. Невинаги си струва да се опитвате да наваксате модата и да купите книга като подарък, която беше публикувана вчера. Книга на някой български или чуждестранен автор, публикувана например миналата година, ще бъде също толкова ценен подарък. В допълнение сега най-вероятно вече е възможно да закупите с отстъпка.

Скоро ще започнат и големи сезонни продажби в магазините за дрехи и стоки за дома. Там можете да намерите и топъл и приятен подарък за сърцето си като например топъл шал или термо чаша. Голям избор на термо чаши може да разгледате в сайта Чаши.com

Направи си сам подаръци Коледа

Да получите подарък ръчно изработен е двойно по-приятно. Има голям брой коледни подаръци, които можете да направите със собствените си ръце, а много от тях не са толкова сложни като ръчно рисувани чаши, ръчно изработени бижута, аксесоари, сапун, рамки за снимки и много други. Обикновено такива подаръци изискват повече време, но са и по-евтини. Ако смятате да зарадвате своите близки и скъпи с ръчно изработени подаръци, време е да започнете да действате! И идеите могат да бъдат събрани от pinterest.com за ключовите думи: домашно направени подаръци и домашно направени подаръци.

Първа карта за дете

Ако детето ви вече е пораснало от възрастта, когато пише писма на Дядо Коледа и знае, че подаръците всъщност са донесени от мама и татко, тогава може би е време да му дадете първата карта за плащане. Поставете малко количество пари върху него и оставете детето да избере подарък за себе си. Това ще бъде чудесен подарък за неговата идентичност!

По-голямото дете също ще оцени спестовната сметка от зряла възраст (натрупване за бъдещето на детето). Детето ви ще бъде затоплено от мисълта, че има собствена спестовна сметка, върху която се натрупват пари за някаква основна покупка.

Не прупускайте и статията „Подаръци за Коледа Част 1“ в която ще намерите още идеи за коледни подаръци.

Ето още няколко идеи за коледни подаръци:

Коледни подаръци за близки

Коледни подаръци за мъже

Коледни подаръци за жени

Коледни подаръци за деца

Коледни подаръци за колеги

Малки коледни подаръчета

Подаръци за Коледа Част 1

 

18+ Традиционни коледни подаръци

 

Идеи за подаръци, за Коледа, Идеи за подаръци за Коледа, подаръци за Коледа, подаръци за Коледа, подарък за Коледа, подарък за Коледа, коледни подаръци, идеи за подаръци, идеи за подаръци, идеи за подарък, идеи за подарък

1 thought on “Подаръци за Коледа Част 2 – коледни подаръци”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *