Подаръци за Коледа Част 1

Подаръци за Коледа

коледни подаръци

Подаръци за Коледа
Коледни подаръци за всички възрасти

Подаръци за Коледа ще намерите много при нас. Събрали сме много и интересни идеи за коледни подаръци и коледна украса. В тази статия ще Ви представим някои от най-интересните подаръци на коледна тематика.

идеи за подаръци за Коледа

Коледа е светъл радостен празник. Празнуването му е обичайно в кръг от близки хора, без шумни пиршества и грандиозни подаръци. Коледните подаръци обикновено са скромни – сладкиши, коледни сувенири или различни видове домашно приготвени продукти. Можете също така да подарите полезни малки неща за работа и живот, коледни украси и коледни сувенири. Коледна картичка с любезни думи и пожелания ще допълни подаръка. Религиозни предмети могат да се дават и на близки хора.
Предлагаме ви да се запознаете с тематичната селекция на коледни подаръци за близки – родители и деца, съпруг и съпруга, гадже и момиче. Спокойно и замислено изберете коледни подаръци за прекрасен коледен празник. Успех и късмет на вас, семейството и любимите хора!

Подаръци за Нова година през ноември и декември на супер цени!

 

Подаръци за Коледа

Коледни подаръци

Идеи за коледни подаръци

Коледен подарък за мъж

Коледни сувенири

Какво да подарим за Коледа?

Идеи за душевни подаръци за Коледа.

След 1917 г. фокусът се измества съответно към празнуването на светската Нова година, а подаръците вече се дават от 31 декември до 1 януари. През последните години се възражда традицията да се поздравяват взаимно за Коледа. Вярно е, докато идеята на кого да даде нещо за Коледа все още не е напълно оформена. В много отношения зависи дали сте вярващ или не, на семейните традиции, но има общи неща закоито ще говорим сега.

В тази статия:

 • Прекрасни сувенири;
 • Коледни подаръци за прекрасни дами;
 • Как да угодим на по-силния пол;
 • Разширяваме празника за деца;
 • Коледни жетони за приятели;
 • Не забравяйте за родителите;
 • Подаръци за възрастни дъщери и синове.

Подаръци за Коледа на религиозна тематика

Религиозен подарък за Коледа
Религиозен подарък за Коледа с Дева Мария, Йосиф и малкия Иисус

За Коледа акцентът трябва да е върху символиката, духовността и приятните емоции, защото този празник е ярък и преди всичко духовен. В старите времена тези, които можеха да си позволят да дават скъпи подаръци и правеха щедри дарения.

Но сега основните материални подаръци остават за Нова година и на Коледа си струва да представите нещо, което ще запази вашата любов и обич и ще напомня на стореното за нея. Свещ е един от най-емблематичните коледни подаръци, защото символизира светлина, топлина и вяра. На Коледа е обичайно да запалите свещи и да ги поставите на прозореца, като по този начин поискате да благословите дома си. Свещта също е уют, спокойствие, магия. Изборът на свещи е огромен. Има теория, че свещ с определен цвят изразява вашите желания за празника. Така че бяла свещ – чистота на мислите, червена – признание за смелост и мъжественост, жълтото символизира женствеността и синьото спокойствие.

Най-добрият коледен сувенир ще бъде обикновена свещ, украсена със собствените си ръце. Например, изрежете снимка от салфетка, която харесвате и използвайте нагрята лъжица, за да я „залепите“ за свещ – получавате оригинален коледен подарък. Символи на вярата и Коледа

Класически религиозни подаръци за Коледа

Класическите религиозни подаръци за Коледа включват ангелски фигурки, икони, библия и други духовни книги. По-добре е такива коледни сувенири да са малки, опитайте се да разберете предварително как тези, на които ще дадете нещо, се отнасят за Коледа и православието като цяло. И ако можете да изберете фигурка на ангел по ваш вкус, тогава те винаги ще ви разкажат за икона или духовна литература, която харесват.

Коледни сладки за подарък

Тъй като Коледа е предшествана от доста дълъг пост, лакомствата и сладкишите винаги са били част от празника. Напоследък дойдоха много западни традиции, включително много красиви джинджифилови бисквитки под формата на малки мъже, бонбони и др., Къщички с натруфен джинджифил и други сладки. Разбира се, ако има възможност и желание, е по-добре сами да изпечете сладкиши. Дори и да не ги украсите. По традиция източните сладки са били торти, пайове, захаросани плодове. А на празничната трапеза сигурно е имало кутия. Така че дали да подарите истинска медена торта или многоцветен джинджифил зависи от вас.

Други подаръци за Коледа

Ако си спомняте православната литература, се оказва, че камбанката е друг постоянен другар за Коледа. Камбанките могат да украсят коледно дърво или композиция от елхови клони и свещи. Това е универсален подарък, който винаги ще допадне. За хора, които не са много вярващи, можете да изберете рамка за снимки с тематична коледа или някаква друга украса за дома. Страхотен коледен подарък, който напълно отговаря на духа на празника, е коледна картичка. Основното е да го подпишете на ръка. В крайна сметка това е празник на доброта, милост и помощ на близките. Картичката като коледен подарък е чудесен начин да покажете, че обичате и винаги помните тези, на които я давате.

Елен или венец са другите новодошли от Запада – коледният венец – твърдо зае своето място в коледните атрибути. Наистина от древни времена православните църкви са били украсени със смърчови клони или композиции от тях. Венецът има дълбоко духовно значение, защото кръгът е вечен живот, зелено е цветът на живота. На вратата може да се окачи венец или да се украси с маса. Венец с 4 свещи се счита за традиционен. Но това може да бъде направено със собствените си ръце, като украсите с това, което ще харесате или ще купите готово и

Какво да подарите на жена и момиче за Коледа?

идеи за подаръци за коледа за жена или момиче

Едно от следните неща ще бъде отличен подарък за момиче:

Бижута

Ако едно момиче е вярващо, можете да изберете висулка, пръстен или гривна на религиозна тематика.

Кулинарни консумативи

Ако знаете със сигурност, че една жена обича да пече, дайте й форми за печене на ярки цветове и необичайни форми. Със сигурност тя мечтае за тях, но й се струва неразумно да ги купува, ако има обикновени.

Подаръци за коледа за мъж или момче

 •   Топъл шал или ръкавици

Топъл шал или ръкавици ще зарадват всеки мъж и винаги ще бъдат полезни.

 • Пуловер

Вярно, трябва да бъдете внимателни при избора на този коледен подарък. Не избирайте нещо с огромен елен. По-добре е да дадете предпочитание на качеството, да разберете какви цветове обича човека. И ако изберете пуловер с коледни символи, тогава той трябва да бъде почти невидим.

 • Хобита

Ако знаете добре за предпочитанията  му може да го изненадате с подарък за неговото хоби. Това би бил един практичен коледен подарък за мъж. Аксесоар за любимата му кола, като например практичен органайзер за багажник, органайзер за седалка, поставка за чаши за кола или поставка за телефон, за да шофира по-безопасно.

 • Термо чаша

Полезно присъствие. Има, например, автомобилни термолюби с usb конектор. Ако все пак не живеете заедно, уверете се, че под леглото / в килера и т.н., вашият човек не държи кутия с дузина от тези халби.

Коледни подаръци за деца

Коледни подаръци за деца има в изобилие в почти всеки магазин. Ако в новогодишната нощ Дядо Коледа ще донесе на децата нови играчки или джаджи, тогава коледните подаръци трябва да бъдат смислени и съобразени с възрастта.

Дори и най-малките ще оценят красиво издание на книга с любими приказки или детска библия с цветни илюстрации. По-голямото дете ще бъде възхитено от нова настолна игра или комплект за химически / физически и т.н. експерименти. Комплекти за ръкоделие или занаяти също ще бъдат добър и приятен подаръкза момиче. Децата до една година могат да бъдат представени с някаква играчка за развитие – меки кубчета със снимки, пирамиди, музикални играчки(след 6 месеца). Друг универсален подарък ще бъде стъклена топка с ангел вътре, сипещ се сняг и музика.

Още идеи за подаръци за Коледа

Можете също да съберете или купите красива кошница със сладкиши, плодове и напитки. Ако знаете, че приятелите ви мечтаят за нещо полезно и можете да си го позволите, действайте. Ангелите и рамките са добри, но мястото в апартамента не е безкрайно. А бавната готварска печка или пресата за сандвичи например ще донесе повече радост и ще имате още една причина да отидете за почерпка.

Какво да подарим на родителите си за Коледа?

 

Подаръци за Коледа Част 1
Подарък за жена – стилна кутийка за бижута

Какво да подарим на родителите (мама и татко)? Винаги е трудно да се избере подарък за най-важните хора в живота. Ако няма точни знания или всички желания са били изпълнени за новата година, тогава майката вероятно ще се зарадва с кутия за бижута или запомнящи се малки неща, украсени в коледна тема. Можете също така да зарадвате мама с красива коледна покривка. Или нова чанта. Смята се, че сладкишите и шоколадът са подаръци изключително за жени, но таткото също ще се зарадва с набор от качествен шоколад или бутилка скъпа силна напитка. Както за мама, така и за татко, можете да изберете сертификат за подарък и да им подарите незабравимо изживяване.

Идеи за подаръци за рожден ден за момче
Идеи за подаръци за рожден ден за момче или за гадже. Много идеи за подаръци за рожден.

Коледни подаръци за син или дъщеря

Родителите имат децата на всяка възраст за деца, така че дори и децата да са възрастни, те все още искат да ги поздравят за Коледа с нещо специално. Ако децата са тийнейджъри, тогава, следвайки старата българска традиция, можете да им дадете малко пари или да напишете домашни разрешителни за допълнително време за гледане на телевизия, игра на компютъра. Възрастните деца могат просто да напишат поздравление и да поканят на красиво и вкусно подредена маса. Не забравяйте, че светлият празник е семеен празник и подаръците не са толкова важни, колкото вниманието. Нека Коледа 2019 да бъде мила и щастлива!

Какво да подарим за Коледа 2019? НеСкучни идеи!

Какво и да подарите за Коледа – на мъж, жена, дете, направете го сами
Коледа е празник на магията, на този ден можете да изпълните най-съкровените мечти на любим човек или да зарадвате приятел с приятна дрънкулка. Коледни идеи за подаръци за мъже, жени и деца.

Какво да подарите за Коледа?

За коледните подаръци е по-добре да помислите преди суматохата за празниците в противен случай празничната въртележка ще се завърти така, че да няма да имате време и енергия за пазаруване. Ако ще посетите приятели, можете да опростите задачата и да купите един полезен подарък за всички и сладък подарък за детето. На Коледа не е необходимо да купувате скъпи подаръци, достатъчно е да се съберете с торта и бутилка вино или да поднесете като поздравление чаен комплект, подарък с добро кафе или кутия шоколадови бонбони.

Най-коледният подарък – къдрави бисквити с крем, можете да ги купите предварително или сами да ги изпечете. В навечерието на празника в магазините се появяват различни коледни сувенири: часовници, календари, чаши, свещи, ключодържатели, отметки за книги, магнити, химикалки и тетрадки. За да създадете празнична атмосфера и да оцветите вашите желания и поздравления, приятели, колеги и роднини трябва да си купят малки изненади.

Какво да подаря на дете за Коледа?

За деца до три години са подходящи подаръци като дрънкалки, кубчета, играчки за къпане, пирамиди, тумби. Добър подарък за внук биха били джъмперите, рокерите или проходилки. Можете да дадете на малко момче евтина, но приятна играчка за него: пишеща машина, автоматична машина, набор от инструменти за домашния майстор, дизайнер или бяла дъска за рисуване. За кръстника на Коледа трябва да си купите радиоуправляем хеликоптер, кола или самолет. Отличен подарък за сина ще бъде железопътният или многостепенният паркинг.

Ако искате да купите развиващ се подарък, тогава трябва да изберете комплект за копаене или изгаряне, модел самолет за самостоятелно сглобяване, комплект за химически експерименти или комплект за създаване на гипсови барелефи. Ученик може да бъде представен с настолна игра или игра на улицата, например детски бадминтон или футболна топка.

Идеи за подаръци за Коледа за момичета

Момиче може да си купи комплект съдове или набор от играчки продукти, количка или ясли за кукла, комплект за почистване на дома или комплект за игра в магазина. Кръстникът със сигурност се радва на микровълновата печка, хладилника или кафемашината. За вашата любима дъщеря или внучка за Коледа е най-добре да подарите интерактивна мека играчка, която може да ходи, да издава звуци и да реагира на допир. Дъщерите на познати са подходящи за подарък детски чадър, чанта или комплект аксесоари за създаване на прически.

Приятелките на дъщерята ще бъдат възхитени от детска козметика, дрънкулки под формата на малки играчки и малки кукли. Ако искате да направите разработващи подаръци, трябва да обърнете внимание на комплекти за бродерия, изработка на сапун, създаване на бижута или извайване.

Какво може да даде една жена за Коледа?

На позната жена можете да си купите като подарък коледна шоколадова фигура или букет от карамел. Чудесен подарък за мама ще бъде картина на платно, извадена от нейната снимка, или фоторамка под формата на родословно дърво. Най-подходящият коледен подарък за вашата приятелка или съпруга е малко парче бижута. Ако любимо момиче съчетава ума и красотата, тогава най-добрият подарък за нея е USB флаш устройство в калъф за бижута под формата на висулка с кристали или ключодържател с камъчета. ,

Подаръци за коледа за колежките

Можете да поздравите колежките жени по Коледа с евтини статуетки под формата на сладки ангели, а ако искате да направите полезни подаръци, можете да си купите някои дребни неща за кухнята: силиконови формички за мъфини, мелница за чушки, контейнери за подправки, комплект горещи подложки или кухненски кърпи с подходящ модел. Младите момичета с удоволствие ще получат нещо за красота като подарък: джобно огледало, лак за нокти, пяна за вана или крем за ръце. Непознатите момичета трябва да си купят кутия шоколадови бонбони или буркан хубаво кафе.

 

Ето още няколко идеи за коледни подаръци:

Коледни подаръци за близки

Коледни подаръци за мъже

Коледни подаръци за жени

Коледни подаръци за деца

Коледни подаръци за колеги

Малки коледни подаръчета

Подаръци за Коледа Част 2

 

18+ Традиционни коледни подаръци

 

Идеи за подаръци, за Коледа, Идеи за подаръци за Коледа, подаръци за Коледа, подаръци за Коледа, подарък за Коледа, подарък за Коледа, коледни подаръци, идеи за подаръци, идеи за подаръци, идеи за подарък, идеи за подарък

1 thought on “Подаръци за Коледа Част 1”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *